De mooiste locaties voor fotoshoots in de omgeving van Utrecht


Yes! Binnenkort heb je een fotoshoot gepland. Of het nu een loveshoot, familie fotoshoot of zwangersschapshoot is.. Met deze prachtige locaties wordt jullie herinnering nog mooier vastgelegd. In dit artikel geef ik je mijn top 5 van mooiste plekken voor een fotoshoot in en rond Utrecht. Omdat ik deze plekken goed ken, help ik jullie om dit in het mooiste beeld te vangen.


Tip 1: Fotolocatie de Soesterduinen


Soesterduinen heeft het allemaal. Zand, bos, duinen en uitgestrekte zandvlaktes. Naast tijdloze foto’s in de natuur, kan er ook mooi met licht gespeeld worden. Zeker als we foto’s maken tijdens het gouden uurtje. Oftewel: het uur voor de zon ondergaat. Houden jullie van uitgesproken natuur, die zelfs in de winter prachtige foto’s geeft? Dan is fotolocatie de Soesterduinen de plek waar jullie je prettig voelen! Fotolocatie de Soesterduinen is met de auto goed bereikbaar. Ook is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.


Een beetje conditie kan handig zijn op fotolocatie de Soesterduinen. Dit natuurlijke, ruige gebied is op verschillende plekken best een beetje klimmen door het zand. Hierdoor is deze fotolocatie wat minder geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. We kunnen in overleg wel kijken wat een alternatief is als je toch graag voor deze fotolocatie wilt gaan!


Tip 2: Fotolocatie Vleuterwijde / Leidsche Rijn: Het Maximapark te Utrecht


Fotolocatie het Maximapark is goed bereikbaar met de fiets. Het is een groot park, dus een fiets is erg handig als vervoersmiddel om zoveel mogelijk variatie in foto’s te maken. Maar je kunt ook gratis met de auto parkeren. Voor de beste foto’s is erg vroeg op de ochtend of eind de dag het beste tijdstip voor de fotoshoot. Met name op zomerse of zonnige dagen valt er door de bomen veel schaduw. Ook zijn de lente, zomer en herfst de meest geschikte fotoseizoenen voor deze locatie.


Een absoluut pluspunt aan de fotolocatie in het Maximapark zijn de verschillende prachtige tuinen. Zo kun je in de Japanse tuin of Vlindertuin jezelf met de meest exotische planten, verschillende soorten grassen en vlinders laten fotograferen.Tip 3: Fotolocatie Haarrijnse plas


Voor een romantische touch is de Haarrijnse plas een prachtige fotolocatie. Of het nu voor je zwangersschapsshoot is of een loveshoot: foto’s op de pier maken geven je dat romantische gevoel. Daarnaast heeft de Haarrijnse plas prachtige natuur. Denk aan verschillende soorten grassen, heel veel bloemen en de plas zelf! Maar ook als gezinsfoto is de Haarrijnse plas een populaire fotolocatie.