De mooiste locaties voor fotoshoots in de omgeving van Utrecht

Bijgewerkt: jul 5

Yes! Binnenkort heb je een fotoshoot gepland. Of het nu een loveshoot, familie fotoshoot of zwangersschapshoot is.. Met deze prachtige locaties wordt jullie herinnering nog mooier vastgelegd. In dit artikel geef ik je mijn top 5 van mooiste plekken voor een fotoshoot in en rond Utrecht. Omdat ik deze plekken goed ken, help ik jullie om dit in het mooiste beeld te vangen.


Tip 1: Fotolocatie de Soesterduinen


Soesterduinen heeft het allemaal. Zand, bos, duinen en uitgestrekte zandvlaktes. Naast tijdloze foto’s in de natuur, kan er ook mooi met licht gespeeld worden. Zeker als we foto’s maken tijdens het gouden uurtje. Oftewel: het uur voor de zon ondergaat. Houden jullie van uitgesproken natuur, die zelfs in de winter prachtige foto’s geeft? Dan is fotolocatie de Soesterduinen de plek waar jullie je prettig voelen! Fotolocatie de Soesterduinen is met de auto goed bereikbaar. Ook is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig.


Een beetje conditie kan handig zijn op fotolocatie de Soesterduinen. Dit natuurlijke, ruige gebied is op verschillende plekken best een beetje klimmen door het zand. Hierdoor is deze fotolocatie wat minder geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. We kunnen in overleg wel kijken wat een alternatief is als je toch graag voor deze fotolocatie wilt gaan!

Het adres van deze fotolocatie is: Foekenlaan 25, Soest


Tip 2: Fotolocatie Vleuterwijde / Leidsche Rijn: Het Maximapark te Utrecht


Is foto’s maken in de bossen niet jullie ding? Maar ben je wel op zoek naar mooie natuur met veel groen, prachtige tuinen en bruggetjes? Denk dan eens aan het Maximapark te Utrecht. Waan je in Japan, als je door de Japanse tuin wandelt. Of in Engeland, staand op een bruggetje onder de treurwilg. Bij fotolocatie het Maximapark ben je verzekerd van afwisselende foto’s.


Fotolocatie het Maximapark is goed bereikbaar met de fiets. Het is een groot park, dus een fiets is erg handig als vervoersmiddel om zoveel mogelijk variatie in foto’s te maken. Maar je kunt ook gratis met de auto parkeren. Voor de beste foto’s is erg vroeg op de ochtend of in de middag een minder geschikt tijdstip. Met name op zomerse of zonnige dagen valt er door de bomen veel schaduw. Het mooiste fotoresultaat bereik je hier tijdens het gouden uur. 1 uur voordat de zon ’s avonds ondergaat. Ook zijn de lente, zomer en herfst de meest geschikte fotoseizoenen voor deze locatie. In de winter kan het kaal aanvoelen, doordat er weinig planten en bladhoudende bomen aanwezig zijn.

Een absoluut pluspunt aan de fotolocatie in het Maximapark zijn de verschillende prachtige tuinen. Zo kun je in de Japanse tuin of Vlindertuin jezelf met de meest exotische planten, verschillende soorten grassen en vlinders laten fotograferen.

Het adres van het Maximapark is: Utrechtseweg 4, 3451 GG Vleuten
Tip 3: Fotolocatie Haarrijnse plas


Voor een romantische touch is de Haarrijnse plas een prachtige fotolocatie. Of het nu voor je zwangersschapsshoot is of een loveshoot: foto’s op de pier maken geven je dat romantische gevoel. Daarnaast heeft de Haarrijnse plas prachtige natuur. Denk aan verschillende soorten grassen, heel veel bloemen en de plas zelf! Maar ook als gezinsfoto is de Haarrijnse plas een populaire fotolocatie.


Wil je een shoot van je kinderen laten maken? Dan kun je op deze fotolocatie ook vele kanten op. Kinderen vinden water en bloemen altijd interessant. Uiteraard letten we tijdens de fotoshoot goed op ze! Er is een restaurant aanwezig. Leuk om de tijd tussen de verschillende gezinsshoots zo te verdelen. Terwijl ik jullie gezin op de foto zet, kunnen opa en oma van de horeca gebruik maken of even naar het toilet.

Het adres van fotolocatie de Haarijnse plas is:

Haarrijnse Plas, Thematerweg 10, 3455 SN Utrecht


Tip 4: Fotolocatie Leusderheide


Denk aan prachtige paarse heidevelden.. rust en ruimte. Dat is wat fotolocatie Leusderheide onder andere biedt! Met name in de maanden augustus en september is de heide adembenemend mooi. Houden jullie van een fotoshoot midden in de natuur? Een fotoshoot waarin gespeeld kan worden met kleur en licht? Fotolocatie Leusderheide is een mooie bosrijke omgeving.


Ook als de heide niet in zijn paarse bloei staat, leent deze locatie zich voor prachtige bosfoto’s. Geschikt voor het vastleggen van iedere shoot. Van loveshoot tot zwangersschapsshoot..het kan hier allemaal. Door de bosrijke omgeving is het gouden uur de beste tijd om foto’s te maken. Het uur voor de zon ondergaat noemen we ook wel de ‘golden hour’.

Tip 5: Best bewaard geheim fotolocatie Binnen – en buiten Nieuwland


Deze unieke fotolocatie is exclusief van hashtaguniq! Onder de rook van Utrecht ligt het gemoedelijke dorp Nieuwland. Hier bevindt zich mijn eigen fotostudio. In een sfeervolle, rustige studio heb ik alles bij de hand om de mooiste foto’s te maken. Deze ruimte is van alle gemakken voorzien. Je hebt hier de ruimte om jezelf om te kleden, er is thee en koffie en een toilet aanwezig. Daarnaast beschikt de studio over allerlei accessoires om de meest sfeervolle foto’s te maken.


Ik werk met een variatie aan natuurkleuren. Hierdoor zullen de uiteindelijke foto’s niet gaan vervelen en passen deze in ieder interieur.


Naast mijn passie en talent voor fotografie, heb ik dit ook met kleuren. Ik geef graag advies over welke kleding je het beste aan kunt trekken per locatie. Meerdere kledingsets is aan te raden om zo ook een wisselend effect op de foto te creëren.


Op welke plek in Utrecht laat jij je het liefste door hashtagunique fotograferen? Neem contact met mij op om zo je mooiste herinnering voor altijd vast te leggen.

37 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Check out my most recent wor

hashtaguniq.png