Kledingtips voor de fotoshoot


Wat ontzettend leuk dat jullie een fotoshoot bij mij hebben geboekt! De herfst is een geweldig seizoen om prachtige foto’s van jou, je gezin of je geliefde samen te maken. Door de variatie aan kleuren en het licht, zul je versteld staan van het eindresultaat. Veel mensen vragen zich af: ‘Is dat niet te koud? Of juist te nat? En wat doe je dan aan voor een fotoshoot in de herfst?’ Begrijpelijk, ik help je graag en deel wat tips met je!


Jezelf zijn

Het is ten eerste heel erg belangrijk dat je draagt waar je je prettig in voelt. Daarnaast heeft het een echte meerwaarde voor de foto's wanneer je net iets meer aandacht besteedt aan je kleding keuzen.


Kleuren en materialen

Ga niet voor kleding met grote logo’s, grote teksten en merknamen. Ga ook niet voor felle kleuren (neon) deze kunnen namelijk heel afleidend zijn op de foto. Een fotoshoot met meer mensen is het altijd mooi om één lijn te maken in de kleding keuzen. Bijvoorbeeld een kleurencombinatie dat goed werkt samen of probeer eens leuk te matchen met de tinten die jullie dragen. Aardetinten staan iedereen geweldig. Dat alleen al is een groot voordeel toch?! Daarnaast zorgen de kleuren ervoor dat je gezicht, haren en lijf extra mooi opvallen. Mocht je twijfelen over de soort aardetint, stuur me dan gerust een appje of mailtje. Ik kijk graag met je mee.


Yes de herfst leent zich uitstekend voor lekkere wollige truien! En die zijn in het herfst seizoen ook volop te koop. Deze zijn ook veel in aardetinten als bruin, taupe, wit, groen en terra cotta verkrijgbaar. Oversized truien of stoere hoodies zijn erg leuk! En heb je even geen inspiratie? Mijn client closet kan je helpen. Het gebruik hiervan is gratis!

Kleding wissel

Neem meerdere kledingsetjes mee zodat we hier tijdens de shoot ook samen naar kunnen kijken. Tijdens de fotoshoot kunnen we ook een kledingwissel doen. Al is de shoot buiten hou er dan wel rekening mee dat je outfit wisselt in de auto, buiten of een openbare toilet is.


Een fotoshoot duurt gemiddeld vaak 1 /1,5 uur. Door laagjes over elkaar aan te trekken, blijf je het beste warm. Ook de thermoshirts van bijvoorbeeld (de Hema zijn top)


En vergeet je warme jas of vest niet het liefste zonder print en lekker wollig of grof gebreid.Locatie en licht

Zorg ervoor bij het kiezen van je outfit, dat je rekening houdt met de weersomstandigheden, maar ook met de locatie waar wij gaan fotograferen. Denk hierbij aan de juiste schoenen voor in het zand of het bos. Ik fotograaf veel in de natuur. Midden in de bossen of parken. Dit zorgt voor natuurlijk licht, nevel, mist en strijklicht. Prachtig om hier als fotograaf ongemerkt mee te spelen. Het zal je foto’s een nog mooier effect geven.


Beweging

Wat ik altijd erg mooi vind op foto’s is beweging, bijvoorbeeld kleding dat mooi mee gaat met de wind. Dus hierbij een kleine tip; probeer vloeiende, bewegende materialen te gebruiken. Voor vrouwen is het erg mooi om een lange jurk of rok met veel stof te dragen. Hierdoor kan je veel bewegen waardoor er een soort ''movement'' in de beelden komt. Dit zorgt net voor de finishing touch. Maar ook warme lange vesten in de herfst over de jurk heen geeft voor een mooie beweging en is natuurlijk lekker warm. Voor de mannen vind ik het belangrijk dat ze passen in het geheel. Maar dit is al snel goed met een mooi linnen overhemd, simpel T-shirt of een gebreide trui met daaronder een chino.En vergeet vooral niet..

Te genieten!!! Geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf, geniet achteraf, en geniet van de foto’s die na afloop jullie kant op komen! Een fotoshoot moet vooral leuk en ontspannen zijn, dan zullen we gegarandeerd een spontaan moment te pakken hebben.