Hashtaguniq.jpg

Veel gestelde vragen 

” De mooiste herinneringen maak je met de mensen dichtbij je! “

 

In welke week kan ik het beste een zwangerschapsshoot plannen?

Ik raad meestal aan tussen de 32 en 36 weken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je buik, de een heeft een klein buikje bij 36 weken en de ander heeft dan al een grotere buik. Je wilt je prachtige buik laten zien en deze vastleggen voor altijd! Maar je lichaam veranderd, misschien hou je zelfs vocht vast of kan je niet meer heel lang staan. Dan kan je het beste al bij 32 weken een shoot boeken. Helemaal wat je zelf wilt dus!

Hoelang duren de fotoshoots?

Een babyshoot duurt 1,5 tot 2 uur. Ik neem alle tijd voor jullie. Als er een voeding, een verschoning of troost moment tussendoor komt dan is dat geen probleem. Deze momenten horen erbij en leg ik met net zoveel liefde vast!

Familie, jullie samen en zwangerschapsfoto's duren 1 tot 1,5 uur. 

De fotoshoot ‘’Mini shoot’’ duurt een 1 uur.

Wat gebeurt er als het weer slecht is bij een buiten fotoshoot?

Bewolkt weer is geen probleem. Mocht het echter regenen, sneeuwen, hagelen, etc. dan overleggen we even over een nieuwe datum. Eventueel kunnen we bespreken of we de shoot verplaatsen naar de studio.

 

Na hoeveel weken vindt een babyshoot plaats?

Ik adviseer een babyshoot plaats te laten vinden in de eerste maand na de geboorte, dit omdat een baby dan nog veel slaapt. Later is in overleg ook mogelijk.

il je liever even wachten met een fotoshoot? Dan kan je ook kiezen voor een babyshoot, bijvoorbeeld rond 6 maanden als je baby’tje kan zitten. Deze shoot heet een sitter-sessie.

Wat is jouw stijl?

Ik beschouw mezelf meer als een lifestyle fotograaf. Ik ben een liefhebber van kleine en grote details. Ik voel me aangetrokken tot het vastleggen van de meer natuurlijke, openhartige momenten - lachen, spelen, flirten, knuffelen.

''Ik ben altijd op zoek naar creatieve en spontane momenten. Mijn doel is om deze mooie herinneringen voor het leven te creëren en vast te leggen.''

Kan ik een fotoshoot cadeau doen?

Jazeker! Super leuk als kraamcadeau, cadeau voor opa en oma, voor een babyshower of een verjaardag! Kijk bij gifts voor alle informatie! 

 

Hoe zit het met betalen?

Na de shoot ontvangen jullie binnen 48 uur een preview en een factuur met het bedrag in je mailbox. Je kunt het bedrag per bank overmaken. Binnen twee weken ontvangen jullie je fotoalbum. Dit gepersonaliseerde fotoboek zit in een mooie bewaarbox. Tevens ontvangen jullie een unique code: hiermee kun je online foto's delen met vrienden en familie.

Hoe zit het met auteursrecht?

Tenzij dit voorafgaand aan de shoot duidelijk kenbaar wordt gemaakt, betekent het boeken van een fotoshoot ook dat je mij toestemming geeft om de door mij gemaakte foto’s te gebruiken op mijn website en social media kanalen. Wil je liever dat de (sommige) foto’s niet online komen kan dit besproken worden en zouden ze niet gebruikt worden. Voor foto’s waarop geen gezichten herkenbaar zijn behoud ik ten alle tijden het auteursrecht. Denk hierbij aan sfeerfoto’s, of close-up van bijvoorbeeld een zwangere buik of handjes en voetjes bij een newborn.

Hoe ontvang ik de foto's?

Binnen twee weken ontvangen jullie een unieke code voor jullie persoonlijke gallery waar je de foto’s kan downloaden en delen met vrienden en familie

Wat voor kleding trekken we aan? 

Het allerbelangrijkste is dat je iets aan doet waar je je fijn in voelt.

 

Ga niet voor kleding met grote logo’s, grote teksten en merknamen. Ga ook niet voor felle kleuren (neon) deze kunnen namelijk heel afleidend zijn op de foto. Printen mag denk aan een mooie jurk met een mooie frisse print! Een fotoshoot met meer mensen is het altijd mooi om één lijn te maken in de kleding keuzen. 

Bijvoorbeeld een kleurencombinatie dat goed werkt samen of probeer eens leuk te matchen met de tinten die jullie dragen. Zachte tinten en aarde kleuren doen het altijd heel goed tijdens een fotoshoot (zie mijn portfolio voor voorbeelden).

Houd rekening met de locatie waar we gaan fotograferen. Kleding kan namelijk wat wegvallen wanneer de achtergrond dezelfde kleur is. Tip: Wat ik altijd erg mooi vind op foto’s is beweging, bijvoorbeeld kleding die mooi meegaat met de wind. Dus hierbij een kleine tip; probeer vloeiende, bewegende materialen aan te trekken. 

Neem eventueel verschillende outfits mee in plaats van 1 outfit zo dat we tijdens de fotoshoot kunnen we ook de kleding outfits ruilen. 

 

Vooraf bij de shoot help ik je graag bij het kiezen van de kleding die goed past bij de omgeving waarin we fotograferen.

Op deze manier zorg ik dat de focus op jou blijft en voor het mooiste resultaat. 

 

In de studio is ook een cliëntcloset aanwezig met verschillende jurken die je mag lenen tijdens de fotoshoot. 

Waar vindt de fotoshoot plaats?

De fotoshoot vinden plaats in de studio bij jullie thuis (omgeving Utrecht) of op een van de buitenlocaties.

 

De studio - Deze ruimte is gekozen om de ultieme newborn of lifestyle fotografie omgeving te creëren. De studio is voorzien van verschillende  ‘props’.  Denk aan: krukjes, bankjes, kleedjes, stoelen, droogbloemen en een mooi opgemaakt bed. In de studio is een toilet aanwezig en parkeren is gratis. Ook is er een cliëntcloset aanwezig. Dit zijn prachtige jurken die je mag gebruiken bij een fotoshoot. Voor de babyfotoshoot zijn er verschillende accessoires aanwezig. Ook is er een kleedruimte beschikbaar en er is een verschoonruimte voor de kleintjes.

Bij de studio is een mooie buitenlocatie aanwezig.

 

Buitenlocatie -  Er zijn verschillende buitenlocaties waar ik graag fotografeer. Deze plekken ken ik goed: de mooiste en rustigste plekjes zoek ik voor je op. Samen kijken wij naar een tijdstip voor het mooiste licht. Het liefst fotografeer ik, in de golden hour. Dit is het laatste uur voordat de zon ondergaat. Bij regen of minder geschikt weer, is het mogelijk dat de fotoshoot in overleg verplaatst gaat worden.

Fotolocatie: Vleuterweide/Leidsche Rijn (Utrecht): Haarrijnseplas / Park Ecologische Zone

Veel verschillende soorten bloemen, grassen etc. voor een unieke sfeer in de foto’s.

 

Fotolocatie: Vleuterweide/Leidsche Rijn (Utrecht): Het Máximapark

De Vlinderhof - De Japanse tuin 

Veel verschillende soorten bloemen, grassen etc. voor een unieke sfeer in de foto’s.

Fotolocatie: Soest

De Soesterduinen Unieke locatie, met prachtige uitgestrekte witte zandvlaktes en duinen

Fotolocatie: Leusderheide 

De mooie paarse heide tussen half augustus en half september zorgt voor prachtige foto’s!

Mooie bosrijke omgeving rondom de heide.

 

Naamloos-4peqwenEg_Tekengebied 1.png
hashtaguniq.png

STUDIO 

SMALZIJDE 17A 

4243JP NIEUWLAND 

KVK 75401002

LOGO_Tekengebied%201_edited.png

LET'S GET Social

Naamloos-4peng_Tekengebied 1.png
Naamloos-4peqweng_Tekengebied 1.png
Naamloos-4png_Tekengebied 1.png